De kennisbank is ontwikkeld als ondersteuning voor professionelen die op zoek zijn naar informatie omtrent het op de markt brengen van een bepaald type product (gevaarlijk mengsel, detergent, biocide, verf, batterij, elektrisch apparaat, ...). Het is een portaal dat aanmoedigt om op een gerichte wijze gebruik te maken van de informatie die aanwezig is op diverse platformen (website DG Leefmilieu, Europese Commissie, ECHA, ...).

De kennisbank vervangt echter deze platformen niet, maar tracht alle relevante info rond een bepaald thema op één centrale locatie te ontsluiten. Voor meer gedetailleerde info kan u steeds gebruik maken van de aangeboden links (gemarkeerd in het blauw). Wanneer een link verwijst naar een afdrukbaar document, vindt u dit ook telkens onderaan de pagina als bestand terug. Voor de wetgeving wordt zoveel als mogelijk verwezen naar geconsolideerde wetteksten. Daarnaast kan u ook gebruik maken van educatieve videofragmenten en webinars. Als startpunt voor uw zoektocht is het gele zoekvenster bovenaan de ideale uitvalsbasis.

Vindt u geen antwoord op uw vraag in de kennisbank, dan kan u een ticket aanmaken voor de helpdesk. Hiervoor gebruikt u rechtsboven in het scherm de knop 'nieuw ondersteuningsticket'. U vult alle verplichte velden in en klikt op 'versturen'. Desnoods kan u ook steeds om een telefonisch onderhoud vragen door het selectievakje onderaan aan te vinken.

Als uw ticket is verstuurd, krijgt u een automatisch bericht dat uw vraag is opgenomen. Vanaf dat ogenblik kan u zelf de status van uw ticket volgen via uw persoonlijke account. Heeft u deze nog niet, dan kan u er gratis één aanmaken via de knop 'registreren' rechtsbovenaan.

Als u bovenaan klikt op het logo van de FOD VVVL, dan komt u automatisch terecht op de homepagina van het DG Leefmilieu (kies eerst linksboven de passende taal). Daar vindt u alle details achter de hier besproken procedures en wetgeving.